Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Autobranche in revolutie: ‘Traditionele autodealer sterft uit’

In 2030, als de laatste nieuwe auto op benzine is verkocht, zal het gros van de nieuwe auto’s online worden verkocht. De traditionele dealer met showroom en werkplaats sterft uit.

34 reacties

 • Peter Bot

  5 maanden geleden
  @Hans Pol. Dat was bij inruil bij een dealer. De dealer verkocht de auto's aan de universele autobedrijven die wel de juiste weg naar het buitenland wisten. Dit was een fantastische markt in die tijd. En nu, en straks is dat weer met diverse modellen. Ik kan alleen spreken uit mijn praktijkervaring. Ik kan niet in de toekomst kijken maar betwijfel of ze in derde wereld landen over 10 jaar een dekkend laadpaalnetwerk hebben ;)
 • Alinda Jorritsma

  5 maanden geleden
  Nou met deze prijzen en de fooi die ik krijg voor mijn werk kan ik in 2084 een E auto kopen of een huis. Oh dan ben ik 100….
 • Eric Sluyter

  5 maanden geleden
  Roel Ruijter heeft groot gelijk. Alle vormen van dienstverlening worden weggesaneerd, alles moet door de klant zelf uitgezocht worden, aftersales support bestaat niet meer, en vreemd genoeg wordt niets goedkoper, alleen maar duurder. Ergens zit een Dagobert Duckje in z'n handen te wrijven zou je denken........
 • H. Pohl

  5 maanden geleden
  @Peter Bot Natuurlijk zullen huidige auto's dan nog rondrijden, dat bestrijd ik ook niet. Je zal niet kunnen ontkennen dat de waarde dan significant daalt. Grijs kenteken verhaal staat me nog heel helder voor de geest. Er werd een minimale inruil voor betaald, als men hem überhaupt al in wilde ruilen.
 • Lester Butler

  5 maanden geleden
  Huizen idem...alles loopt over 5jaar via de blockchain...alle nodige papieren en documenten kan je straks downloaden en veilig...snel...goedkoop...gedecentraliseerd en duurzaam alles zelf regelen...