Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Automobilist eindelijk een keertje gematst met accijnsverlaging van 17,3 cent

HistorischDe verlaging van de accijns op benzine en diesel, die vandaag ingaat, mag gerust een unicum worden genoemd. Sinds de introductie van de belasting op brandstof in 1931 ging deze altijd omhoog, met als beruchtste voorbeeld het ‘kwartje van Kok'. 

122 reacties

 • H.J. Robroek

  4 maanden geleden
  Dat van KOK komt NOOIT meer terug,eerst was hij van de vakbond streef voor de werkmensen toen hij in de regering kwam stak hij ze een mes in de rug.
 • A.G. Van helden

  4 maanden geleden
  Nederland is een duur land en dat is vroeger en nu nog. Het maakt niet uit welk kabinet er zit, want dat veranderd niet. Kwartje van kok die zie je niet meer terug. Ik woon helaas niet vlakbij de grens, want dan had ik wel daar boodschappen gedaan. Pim Fortuin kon het ook niet terugdraaien toen hij nog leefde. We kunnen beter een oorlog beginnen dan wordt het misschien wat beter. De Nederlander die laat het gewoon over de rug lopen en hoor je ze later niet meer en dan hoor je over wat anders.
 • ervan weg

  4 maanden geleden
  Ervan Dat is het kwartje van oplichter KOK geweest he .. Beloven 1 jaar tot nu en rutte ook en top leugenaar maar ja dat is het hele kabinet .
 • R Bruijn

  4 maanden geleden
  Als je bedenkt dat 2/3 van de prijs accijnzen en btw is reken dan maar even door, prijs begin 2021 € 1,68 per liter, is voor het rijk ongeveer € 1,12 aan inkomsten per liter, nu met het koekje van eigen deeg vandaag 1 april 2022 prijs €2,04 per liter, en dat is €1,36 aan inkomsten per liter, en dan hoor ik op de radio vanmorgen, dat deze actie de overheid miljarden kost ......, sorry maar had Pim Fortuyn nog maar geleefd dan had dit niet gebeurd .....
 • Peter Serný

  4 maanden geleden
  Matzen?? Je wordt als burger leeggeknepen, op alle vlakken.