Veel flitspalen in Frankrijk flitsen nog bij 80 km/uur terwijl je op regionale wegen nu bijna overal 90 mag rijden.
Volledig scherm
Veel flitspalen in Frankrijk flitsen nog bij 80 km/uur terwijl je op regionale wegen nu bijna overal 90 mag rijden. © Autoweek

Automobilisten lopen in Frankrijk risico op onterechte bekeuringen

In grote delen van Frankrijk is de maximumsnelheid op D-wegen (het Franse equivalent van onze N-wegen) verhoogd. Maar nog niet alle flitspalen en navigatiesystemen zijn hierop aangepast. En dus liggen onterechte boetes op de loer.

22 reacties

 • H van Leening

  2 maanden geleden
  @Bobby de Jong, en dan zal ik hopen dat uw hoop voor deze mega betutteling de komende 100 jaar nog niet door gaat. Terug in de tijd is nooit een oplossing.
 • Kees Jansen

  2 maanden geleden
  Iemand schrijft dat je op N-wegen in Frankrijk 80 km/h constant kunt rijden zonder boetes. Rijdt die persoon dan 80 in de steden waar die weg doorheen gaat? Dat levert juist heel veel boetes op. Net terug uit Frankrijk, maar je wordt daar helemaal gek op de provinciale wegen (N-wegen) , dan weer 70, dan weer 80, dan weer 90, dan weer 50.
 • Kees Jansen

  2 maanden geleden
  80 km standaard op snelwegen? Volkomen absurd! Waarom heet het dan snelweg als je zo langzaam zou moeten rijden? En dan b.v. 600 km lang 80 rijden terwijl je steeds wordt ingehaald door vrachtwagens en auto met caravan, ik moet er niet aan denken. Degene die dat geschreven heeft, heeft waarschijnlijk niet eens een echte auto of durft er amper mee te rijden.
 • Bobby De Jong

  2 maanden geleden
  En nu maar hopen dat Nederland slagvaardig is om overal binnen de bebouwde kom standaard een maximale snelheid van 30 km per uur in te voeren, waarbij 50 km per uur een uitzondering is. En….hopelijk wordt 80 km per uur de standaard op snelwegen.
 • H Peters

  2 maanden geleden
  Lazen we niet een paar dagen geleden over Frankrijk als wereldkampioen regeltjes? Dat heeft ook betrekking op regeltjes veranderen en er, net als voor nieuwe regeltjes, helemaal niet klaar voor te zijn. Toch mag Frankrijk de hoogste toon in Europa zingen (want men kijkt niet naar de inhoud van een land maar naar het verleden). Ik zei altijd al 'jammer dat west-Afrika de verkeerde 'patron' had' anders zouden ze er minder slecht en iets beter georganiseerd (potentie voor groei) voorstaan.