Tankstation van Tango in Mierlo. De prijzen voor autobrandstoffen zijn al een tijdje aan het dalen.
Volledig scherm
Tankstation van Tango in Mierlo. De prijzen voor autobrandstoffen zijn al een tijdje aan het dalen. © Rob Engelaar

Benzineprijs daalt naar niveau van voor de Oekraïne-oorlog

Het wordt al een tijdje steeds goedkoper aan de pomp en vooral de benzineprijs lijkt nu snel te dalen. Inmiddels is een liter benzine goedkoper dan voor de Russische invasie in Oekraïne. Diesel is nog wel duurder dan begin dit jaar.

71 reacties

 • de Raad

  4 dagen geleden
  Als aandeelhouder van Shell zou ik me onder de huidige omstandigheden kapot moeten schamen wanneer mijn rendement wordt bijgeschreven .... maar m'n omgeving zegt : " wel slim gedaan van je , gefeliciteerd! By the way : bevalt die gesubsidieerde elektrische auto nog steeds ? En je kinderen ? Dankzij de jubelton toch een huis kunnen kopen ? En de belastingdienst? Zijn die al over de brug gekomen nav de kwestie spaargeld ? Ik heb nog een paar goede tips voor jouw om belasting te ontwijken! "
 • Hans Laats

  5 dagen geleden
  Hans Laats. Reactie op @Johannes Meijer,die accijns verlaging is afgebrand doordat de benzine prijzen als een bliksem ⚡ omhoog schoot. Dus 0 accijns verlaging. De benzine prijzen blijven hoog ten voordele van de Shell,BP e.a en ook de voor de Overheid . Het is dus MASSA is KASSA voor de BOBO's.
 • Reno Dijk

  5 dagen geleden
  Fijn dat de benzineprijs daalt. Kabinet die tijdelijk de accijns heeft verlaagd zal er wel snel weer vanaf gaan. Voor Shell en andere leveranciers zal het een worst wezen die maken mega winst in deze crisis tijd.
 • Mirjan Van Esch

  5 dagen geleden
  @Jochem ter Keurs. Je bedoeld NOG goedkoper is. Dat verandert wel als er meer electrisch gaan rijden. En wat dacht je van we mogen geen airco want dat belast het milieu door het stroomverbruik maar electrisch rijden belast het niet? Waar dacht je te laden? Voor je deur? Nu gunt niemand elkaar al een plekje laat staan dan. En dan nog niet gesproken over de winning van de grondstoffen voor de accu's door loodzware dieselslurpende machines.
 • Tom Hond

  5 dagen geleden
  @Ronald Pruijssen "En dankzij de accijns heeft u een mooi wegennet, sociale voorzieningen enz." Die mooie wegennet,sociale voorzieningen enz enz die hadden we ook toen de benzine en alles goedkoper waren en waar zijn die miljarden gebleven die zogenaamd verdwenen is.