Een benzineprijs van twee euro per liter bij een tankstation langs de A12 bij Harmelen.
Volledig scherm
Een benzineprijs van twee euro per liter bij een tankstation langs de A12 bij Harmelen. © ANP

Benzineprijs ruim boven de 2 euro bij jaarwisseling

De benzineprijs in Nederland is dit jaar flink gestegen. Wie nu een liter E10 (Euro95) tankt is circa 40 eurocent meer kwijt dan aan het begin van 2021. Door zorgen over de nieuwe omikronvariant van het coronavirus zijn de wereldwijde olieprijzen de laatste tijd wel wat gedaald onder hun piekniveau in oktober, maar de Nederlandse adviesprijs voor benzine lijkt het jaar toch ruim boven de 2 euro per liter te eindigen.

65 reacties

 • Andries Kuipers

  6 maanden geleden
  Shell wordt in Nederland als de marktleider gezien en hun adviesprijs geldt vaak als richtlijn. En dat is zeker niet de laagste prijs, integendeel. Wel, even één à twee weken alle dure Shell pompen voorbij rijden en elders tanken. Kijk dan hoe snel hun prijsfilosofie van 'vraag & aanbod' naar beneden bijgesteld gaat worden.
 • Alinda Jorritsma

  6 maanden geleden
  Gisteren weer lekker goedkoop getankt in Duitsland. 1,769 voor euro 98. Gewone benzine 1,708….tel uit je winst. Gelijk even boodschappen gedaan, horloge laten maken….dag Mark Rutte stik maar lekker met je kabinet.
 • Ralph Kroeber

  6 maanden geleden
  Vanochtend in Scheifling (Oostenrijk) Euro 95 getankt voor 1,369 de liter
 • AC Rich

  6 maanden geleden
  Het is merendeels de accijns die het hem doet. Die maakt de "brandstof" zo duur. Alles wordt duurder en wij zien het met lede ogen aan. Waarom kan ik in België, Duitsland en Oostenrijk best wel goedkoop tanken? Misschien een keertje met z'n alle een week of een paar dagen NIET tanken, protest... Moet je eens kijken wat er met de prijs gebeurt
 • Patrick Damen

  6 maanden geleden
  Nog steeds dat kwartje van Wim Kok (PvdA). Het boeit me niets. Ik rij met mijn auto 1 op 17. En ik zie iedereen voorbij knallen. Dus zo erg vind men het blijkbaar niet om te betalen