Naast de Erasmusbrug, Willemsbrug en Van Brienenoordbrug krijgt Rotterdam er mogelijk nog een stadsbrug bij. Maar het kan ook een tunnel worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Naast de Erasmusbrug, Willemsbrug en Van Brienenoordbrug krijgt Rotterdam er mogelijk nog een stadsbrug bij. Maar het kan ook een tunnel worden. © Roel Dijkstra

Besluit over nieuwe brug of tunnel in Rotterdam komt dichterbij: dit zijn de opties

Krijgt Rotterdam een extra brug of een extra tunnel? Het besluit komt dichterbij. Wat zijn nu nog de opties? En hoe realistisch zijn ze?

 1. Foetsie was de oude Willemsbrug, van heroïsche oeververbinding naar nutteloos schroot
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Foetsie was de oude Willems­brug, van heroïsche oeverver­bin­ding naar nutteloos schroot

  De tijd vliegt voorbij, beste lezers. En naarmate je ouder wordt, gaat het allemaal nog een factor vier à vijf sneller. Zeker in een doldwaze periode als nu, waarbij rampen en tegenslag ons in een wurggreep houden. En dan is het ineens alweer veertig jaar geleden dat-ie werd gesloopt: de oude Willemsbrug, waarover het wegverkeer een dikke eeuw voorthobbelde tussen Noord en Zuid. Rechts op de raadplaat zie je nog nét het kuifje van zijn opvolger, schalks boven − de eveneens verdwenen − treinbrug uit.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?