Volledig scherm
De Motorbeurs Utrecht, editie 2018 © Motorbeurs Utrecht

Biker zoekt Babe: speeddates op Motorbeurs in Utrecht

Na Boer zoekt Vrouw en Trucker zoekt Vlam organiseert de Motorbeurs Utrecht Biker zoekt Babe. In samenwerking met datingplatform Bikersingles organiseert het evenement op Valentijnsdag, tevens de openingsdag van de beurs, speeddates voor iedereen die vrijgezel is én liefde heeft voor motoren. De Motorbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 14 tot en met zondag 17 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de vonk vaker overslaat als de date wordt gecombineerd met een avontuurlijke activiteit, stelt de organisatie van de beurs. „De adrenaline blijkt een enorme boost te geven als het op ‘vonken’ aankomt. Motorbeurs Utrecht heeft daarvoor alles al in huis en is daarmee de perfecte plek voor een eerste date.” De organisatie constateert ook dat er in studentenstad Utrecht meer vrouwen dan mannen zijn (73 mannen op elke 100 vrouwen in de leeftijd 20 t/m 25 jaar), terwijl de bezoekers van Motorbeurs Utrecht juist voor het overgrote deel uit mannen bestaat. 

Hartjes

Om kenbaar te maken dat bezoekers vrijgezel zijn en openstaan om aangesproken te worden, krijgen ze bij de ingang een hartjeslampje opgespeld door de ‘Cupido-Crew’. Hiermee kan op een laagdrempelige manier contact met elkaar worden gezocht. Daarnaast staat het beurscafé deze dag volledig in het teken van de liefde. In korte gesprekken van vier minuten leren single motorliefhebbers elkaar kennen. In totaal ontmoeten de vrijgezellen per ronde zo’n tien andere singles. Er wordt gewerkt met verschillende leeftijdscategorieën en sekse. Aanmelden kan hier.