Volledig scherm
Met 234 km/u over de snelweg razen in een BMW M6 en jezelf filmen is geen goed idee in België. © BMW

BMW-rijder filmt zichzelf met 234 km/u, krijgt boete en raakt auto kwijt

Een 30-jarige Belg is zijn BMW M6 kwijtgeraakt nadat hij met snelheden tot 234 kilometer per uur over de snelweg raasde. Hij filmde zijn capriolen, maar dat kwam hem duur te staan.

De man plaatste de filmpjes van zijn dollemansrit op allerlei websites. Dat ging goed, totdat het parket van de stad Luik de opnames onder ogen kreeg. De man werd ondervraagd en schuldig bevonden, ook al beweerde hij dat hij niet de bestuurder was van de auto. Hij verklaarde het filmpje op internet te hebben gevonden en vervolgens op Facebook te hebben geplaatst.

Helaas voor de man kon hij niet aantonen waar hij het filmpje had gevonden, aangezien het nergens anders te vinden was op internet. Het feit dat de auto duidelijk herkenbaar was als BMW M6 in combinatie met de wetenschap dat zowel de verdachte als diens vader in het dagelijks leven met een M6 rondrijden was voor de rechter voldoende aanleiding om de man een boete op te leggen en zijn snelle BMW coupé verbeurd te verklaren.

  1. Amerikaanse autoriteiten tikken Tesla en Apple op de vingers: Autopilot én afgeleide bestuurder zijn de oorzaak van dodelijke crash met Tesla Model X

    Amerikaan­se autoritei­ten tikken Tesla en Apple op de vingers: Autopilot én afgeleide bestuurder zijn de oorzaak van dodelijke crash met Tesla Model X

    De Amerikaanse toezichthouder National Transportation Safety Board concludeert in een rapport dat de dodelijke crash met een Tesla Model X in maart 2018 onder meer te wijten is aan een afgeleide bestuurder én beperkingen van de Autopilot. Tesla en Apple, dat de smartphone leverde waardoor de bestuurder is afgeleid, krijgen er in het rapport van langs.