Volledig scherm

BMW roept 324.000 diesels terug wegens brandgevaar

BMW roept in Nederland 6.764 diesels terug wegens mogelijk brandgevaar. Het gaat om een storing in een module van de zogeheten uitlaatgasrecirculatie (EGR), aldus de Nederlandse importeur.

In heel Europa worden zelfs 324.000 auto's teruggeroepen naar de garage. De terugroepactie heeft betrekking op de BMW 3-, 4-, 5-, 6- en 7-serie, en de X3, X4, X5 en X6, met viercilinder dieselmotoren. Ze zijn geproduceerd van april 2015 tot en met september 2016. Ook auto's met een zescilinder dieselmotor (productie van juli 2012 tot en met juni 2015) worden teruggehaald. De terugroepactie kost BMW 160 miljoen euro.

Volgens BMW kan de storing 'in zeldzame gevallen leiden tot het smelten van het inlaatspruitstuk en in extreme gevallen kan brand ontstaan'. In Zuid-Korea vlogen voor zover bekend 27 auto's in brand, als gevolg van het probleem. 

Het EGR-systeem zorgt ervoor dat uitlaatgassen terug de motor in gaan, om de uitstoot van schadelijke gassen te verminderen. De autofabrikant riep al eerder dit jaar diesels terug om een heel andere reden. Toen omdat BMW de software van twee verschillende modellen had verwisseld.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/