Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Boete bij boterham achter het stuur: ‘Hou je hoofd gewoon bij het verkeer’

Automobilisten die betrapt worden op afleiding, krijgen dit jaar veel sneller een boete. Zelfs bij het eten van een boterham achter het stuur kan je al een bon krijgen, zegt Wout van Norel, politiechef in de Gelderse streek De Liemers. ,,Als het betekent dat je het overige verkeer in gevaar brengt, kun je daar zeker voor beboet worden.”

41 reacties

 • A Koster

  1 jaar geleden
  Laat ik voorop stellen dat ongevallen met dodoelijke afloop niet leuk zijn. Maar een de Agent die overdwars zit te kijken naar mij ??? Wanneer ik gewoon blindelings vooruit kijkend op de weg een hapje neem!!! Als "Als mijn Tante kloten had het het wel mijn Oom geweest" en die heeft ze ook niet dussss Die is in dienst natuurlijk en mag zulke dingen gewoon doen maar is niet gevaarlijk . Ze slaan echt helemaal door hierzo. Er zijn best wel andere dingen die bekeken kunnen maar een BAMMETJE ETEN?
 • van der Bas

  1 jaar geleden
  Er wordt dus gekeken naar afleiding. Als je over de weg zwalkt en maar nauwelijks op je eigen rijbaan blijft en de oorzaak is dat je op een boterham zit te knagen, dan krijg je een bon. Dit is artikel 5. Met andere dingen bezig zijn en anderen in gevaar brengen. Op de motor naar mijn werk eens iemand zien zwalken. Ik ga ernaast rijden, die kerel zat zich te scheren met 100km per uur op de n11. Hier gaat het over. Make-up aanbrengen, scheren, boterham eten en gaan slingeren en niet opletten.
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Bekeur de gasten die alles uit het raam flikkeren in de buurt van de Mac of bij rotondes. Plaats camera’s op het Velperbroek circuit. Dat levert tonnen meer op en veiligheid!
 • Erik Soer

  1 jaar geleden
  Tsja, meer wetten maken om meer boetes aan te kondigen. Handhaven is het probleem. Ik zie geen mens zich meer druk maken op de fiets met een telefoon in de hand. Op de snelweg moet ik op de motor regelmatig uitkijken voor slingerende medeweggebruikers. Handhaven is de crux en dat gebeurd helaas veel te weinig.
 • Karel Huizinga

  1 jaar geleden
  Erg kort en niet uitgewerkt