Volledig scherm
© Fastned

Britse ANWB wil hybrides weren bij laadpunten snelweg

Hybride voertuigen moeten worden uitgesloten van oplaadpunten op de autosnelweg, omdat het volgens de Britse evenknie van de ANWB te lang duurt voor ze zijn opgeladen.

Langzamere plug-in hybrides die accu's en elektromotoren aan boord hebben als aanvulling op hun benzine- en dieselmotoren, blokkeren puur elektrische auto's tijdens langere ritten, zo blijkt uit een onderzoek voor de RAC Foundation, oftewel de Britse ANWB.

De nieuwste puur elektrische auto’s hebben slechts vijf minuten nodig bij de snelste laadpunten om 20 kilometer aan hun bereik toe te voegen. Plug-in hybrides hebben daar bijna een uur voor nodig, oftewel twaalf keer zo lang.

Auto’s die alleen op batterijen werken, hebben geen verbrandingsmotor en zijn daarom afhankelijker van openbare oplaadpunten. Een plug-in hybride die bijna geen batterijcapaciteit meer heeft, kan daarentegen terugvallen de brandstofmotor, zo meldt de Britse bond.

In het rapport wordt geadviseerd om laadpunten bij autosnelwegen te reserveren voor auto’s die alleen op accu's rijden, totdat plug-in hybrides een groter bereik voor alleen elektriciteit hebben en sneller kunnen worden opgeladen.