Wie van het graafschap Dorset naar Somerset wil rijden, wordt omgeleid. Die omleiding bedraagt maar liefst 66 kilometer.
Volledig scherm
Wie van het graafschap Dorset naar Somerset wil rijden, wordt omgeleid. Die omleiding bedraagt maar liefst 66 kilometer. © Google Maps

Britse automobilisten worden 66 kilometer omgeleid vanwege wegwerkzaamheden

Automobilisten in het Britse Dorset zijn gewaarschuwd: wie volgende week via de A352-snelweg van het Engelse graafschap Dorset naar het naburige Godmanstone wil rijden, moet de omleiding volgen. Die is overigens 66 kilometer lang. En de wegwerkzaamheden? Die beslaan amper vijftig meter. 

 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”