Volledig scherm
© Wikimedia Commons/ Julien's Auctions

Cabrio van Marilyn Monroe brengt bijna 500.000 dollar op

Een zwarte Ford Thunderbird cabrio die van Marilyn Monroe is geweest, heeft bij een veiling in Los Angeles 490.000 dollar (429.000 euro) opgebracht. 

De Ford Thunderbird kostte destijds nieuw 4.000 dollar. Marilyn Monroe kreeg de auto als kerstcadeau van haar zakenpartner en fotograaf Milton Greene. De wagen is ook gebruikt toen ze in 1956 in het huwelijksbootje stapte met toneelschrijver Arthur Miller. In 1962 heeft ze de auto van de hand gedaan, net voordat ze aan een overdosis stierf.

De auto heeft een soft- en een hardtop en is voorzien van een 225 pk sterke V8. De auto is compleet gerestaureerd door Prestige Thunderbird Inc. in Santa Fe Springs, Californië.  Vooraf werd geschat dat de auto tussen de 300.000 en 500.000 dollar zou opbrengen.

Volledig scherm
© AP
  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.