Volledig scherm
© Valeo

Caravan wordt onzichtbaar met nieuwe technologie

CESHet Franse merk Valeo brengt een camera-systeem op de markt, waarmee je dwars door je caravan of aanhanger kunt kijken naar wat er achter je gebeurt.

Het systeem maakt gebruik van videobeelden die zijn vastgelegd met camera’s aan de achterkant van zowel het voertuig als de aanhangwagen of caravan. Het combineert ze tot één homogeen beeld, zodat de bestuurder op een klein scherm op het dashboard voor zich ziet wat zich achter het voertuig afspeelt. Het is alsof de aanhangwagen, caravan of paardentrailer compleet doorzichtig wordt. 

Volledig scherm
© Valeo

De bestuurder kan dankzij het systeem over de volle breedte van de weg  precies zien wat er achter hem gebeurt. Maar nog belangrijker is dat achteruitrijden een peulenschil wordt, ongeacht de grootte van de getrokken aanhangwagen of caravan. Het systeem met de naam XtraVue Trailer debuteert deze week op de elektronicabeurs CES 2019 in Las Vegas. Waarschijnlijk is het later dit jaar al te koop.

Onze autoredactie is deze week op de CES, ‘s werelds grootste elektronicabeurs in Las Vegas, en doet dagelijks verslag van het nieuws dat de auto-industrie daar presenteert. Mis het niet en volg onze autoredactie op Facebook  of op Twitter .