De vrachtwagen besluit nét voor de ingang van de tunnelbuis nog even op de rem te trappen, achteruit te rijden en de andere buis in te gaan.
Volledig scherm
De vrachtwagen besluit nét voor de ingang van de tunnelbuis nog even op de rem te trappen, achteruit te rijden en de andere buis in te gaan. © Politie Eenheid Rotterdam

Chauffeur volgt blind zijn navigatie, trapt vol op de rem en zet vrachtwagen in zijn achteruit op de A16

Een vrachtwagenchauffeur nam de aanwijzingen van zijn navigatiesysteem wel heel erg serieus. Té serieus. Toen hij erachter kwam dat hij de verkeerde tunnelbuis van de Drechttunnel in zou rijden, ging hij - op de A16 - vol op de remmen. Niemand raakte gewond, maar de chauffeur kan wel fluiten naar zijn rijbewijs. 

  1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
    gratis nieuwsbrief auto

    Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

    De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.