Het internationale taxiplatform Bolt komt na Amsterdam ook naar andere grote steden in Nederland. Den Haag is volgende week aan de beurt. Directeur Lars Speekenbrink heeft er, ondanks de coronacrisis, veel vertrouwen in.
Volledig scherm
PREMIUM
Het internationale taxiplatform Bolt komt na Amsterdam ook naar andere grote steden in Nederland. Den Haag is volgende week aan de beurt. Directeur Lars Speekenbrink heeft er, ondanks de coronacrisis, veel vertrouwen in. © Bibi Neuray.

Concurrent van Uber wil Nederlandse taximarkt veroveren: ‘Wij hebben eerlijkere tarieven’

Ze hebben het jaren geleden al een keer geprobeerd in Nederland, maar wagen nu een nieuwe poging. Bolt, de wereldwijde concurrent van taxiplatform Uber, wil weer vaste voet aan de grond krijgen in Nederland. In Amsterdam rijden ze sinds vorig jaar, maar nu komen daar ook andere grote Nederlandse steden bij, zoals Rotterdam en Den Haag. ,,Wij zijn efficiënter en goedkoper.’’ 

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'