Files zijn zeldzaam geworden tijdens de crisis.
Volledig scherm
Files zijn zeldzaam geworden tijdens de crisis. © ANP

Coronacrisis doet files verdwijnen als sneeuw voor de zon

De coronacrisis remt de groei van het wegverkeer aanzienlijk, blijkt uit nieuw onderzoek. Op korte termijn betekent dat vooral bijna geen files meer. De schaduwzijde: minder verkeer door een aanhoudende lockdown staat de komende jaren vooral voor een fikse economische crisis.

 1. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden. De nieuwsbrief Auto vind je vervolgens onder de knop Thema's.
 2. Tesla-rijders moeten hun auto mogelijk laten ombouwen: ‘Elon Musk verbreekt zijn belofte’

  Te­sla-rij­ders moeten hun auto mogelijk laten ombouwen: ‘Elon Musk verbreekt zijn belofte’

  De software waarmee de auto’s van Tesla deels zelfstandig kunnen rijden, is voortaan ook te huur. Maar klanten die een maandelijks bedrag voor de ‘Full Self Driving’-technologie betalen, wacht mogelijk een onaangename verrassing. Om het software-abonnement te kunnen gebruiken, moeten sommige Tesla-rijders – tegen eerdere beloftes van topman Elon Musk in – hun auto voor veel geld laten ombouwen.