Het ledlicht dat is aangebracht op dit kruispunt is ook overdag te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ledlicht dat is aangebracht op dit kruispunt is ook overdag te zien. © BAM Infra

Dankzij deze uitvinding word je (als het goed is) nooit meer aangereden door een auto op het zebrapad

Een oversteekplaats die oplicht zodra voetgangers en fietsers er gebruik van maken: dat is een  gloednieuwe uitvinding van BAM Infra Nederland uit Gouda. Die moet ervoor zorgen dat bestuurders deze kwetsbare verkeersdeelnemers niet meer over het hoofd zien. 

14 reacties

 • Ronald Wingerde

  1 maand geleden
  Toen ik rijles kreeg, 50 jaar geleden, werd mij geleerd dat voorrang niet iets is wat je neemt maar hoort te krijgen van je mede weggebruikers. Nu de schuld altijd wordt gelegd bij de automobilist, is menig voetganger of fietser er van overtuigd voorrang te kunnen nemen ongeacht de situatie. Vooral scooter rijders en bezorgfietsen hebben deze neiging. Dit zorgt voor heel veel onveilige situaties en heeft de verkeersveiligheid verre van bevorderd. Verkeer is iets wat je met zijn allen doet.
 • Barend Stofkoper

  2 maanden geleden
  Iedere voetganger die met een telefoon in de hand oversteekt op de bon.
 • René Schellevis

  2 maanden geleden
  Uitvinding ? Dé uitvinding hiervoor bestaat al heel lang. Een duo, ze heten oren en ogen. Maar natuurlijk gaan we voetgangers en fietsers geen verkeerslessen geven. Automobilisten hebben het toch altijd gedaan. Er zijn nog altijd meer asociale fietsers en voetgangers dan automobilisten.
 • AD Redacteur

  2 maanden geleden
  Op deze pagina mag je zoals je gewend bent reacties achterlaten, maar vanwege de zomerperiode modereren wij iets minder vaak. Reacties achtergelaten na 22:00 worden de volgende dag na 14:30 bekeken. Bedankt voor je geduld!
 • Rinus van Lier

  2 maanden geleden
  Geeft dus een vrijbrief aan gebruikers van de oversteekplaats om met oogkleppen (lees hoodies), oordoppen en met mobieltje in de hand over te steken en nooit te weten door welke dronken verkeers aso ze aan flenters worden gereden. Gewoon allemaal aan de verkeersregels houden dan hebben we deze geldverslindende uitvindingen niet nodig