Het echtpaar Koopmans-Hoek (90 en 96 jaar) wacht al bijna negen maanden op een invalidenparkeerplek bij hun flat in IJsselmonde op Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
Het echtpaar Koopmans-Hoek (90 en 96 jaar) wacht al bijna negen maanden op een invalidenparkeerplek bij hun flat in IJsselmonde op Rotterdam-Zuid. © Roel Dijkstra

De invalidenplek van Govert-Jan (90) en Tannetje-Marie (96) is binnen één dag alweer verleden tijd

Blijer konden Govert-Jan (90) en Tannetje-Marie (96) uit Rotterdam-IJsselmonde donderdag niet zijn: dankzij een guerrilla-actie van de Rotterdamse Ombudsman Marianne van den Anker kreeg het echtpaar eindelijk hun invalidenplek. Maar de blijdschap mocht niet lang duren: de paal met het parkeerbord is vrijdag alweer uit de grond gehaald door de Vereniging van Eigenaren (VvE).

  1. Nog steeds geen invalidenplek voor hoogbejaard stel, omwonenden: ‘Dan pakken we toch een pot met verf’
    PREMIUM

    Nog steeds geen invaliden­plek voor hoogbe­jaard stel, omwonenden: ‘Dan pakken we toch een pot met verf’

    Govert-Jan (90) en zijn vrouw Tannetje-Marie (95) hebben nog steeds geen invalidenparkeerplaats bij hun flat. Het hoogbejaarde echtpaar uit Rotterdam-IJsselmonde wacht al bijna negen maanden en had gehoopt dat verhuurder Woonbron, die de vertraging veroorzaakte, deze fout uit coulance snel zou herstellen. Maar de corporatie zegt niet te kunnen helpen en schuift de verantwoordelijkheid door.