Volledig scherm
© Worldwide Auctioneers

De Mini van Paul McCartney blijkt 236.500 dollar waard

Een klassieke Mini, speciaal gebouwd voor Sir Paul McCartney, is verkocht op een veiling voor een recordbedrag van 236.500 dollar.

In de jaren zestig kocht Beatles-manager Brian Epstein vier speciale Mini's voor de wereldberoemde bandleden. Drie daarvan werden aangepast door de tuningfirma Radford en één door de Britse carrosseriebouwer Hooper.

De luxueuze Mini was uitgerust met een schuifdak, dubbele mistlampen in de grille, achterlichten van Aston Martin, een driespaaks stuurwiel, elektrisch bedienbare zijruiten, een walnotenhouten dashboard en leren stoelen. Onder de motorkap bevindt zich een 1.275 cc-motor die de Mini een topsnelheid van zo'n 160 km/u geeft.

Volledig scherm

De auto werd getoond in de 'Magical Mystery Tour' film uit 1967 met Paul op de achtergrond en ook zijn er foto's van de Mini waarop Paul te zien is met zijn dan toekomstige vrouw Linda Eastman. De Mini is in de jaren 1970 naar Hollywood geëxporteerd en is de afgelopen 40 jaar in de VS gebleven.

Volledig scherm
© Worldwide Auctioneers

Worldwide Auctioneers bood de in 2001 gerestaureerde Mini aan tijdens een veiling in Auburn, Verenigde Staten. De auto werd afgehamerd op een duizelingwekkende $ 236.500, een bedrag dat wordt beschouwd als een wereldrecord voor een Mini.

Volledig scherm
© Worldwide Auctioneers

De verblijfplaats van John Lennon's op maat gemaakte Mini is onbekend, het model van George Harrison is eigendom van diens vrouw. Ringo Starr had het door Hooper opgewaardeerde model.  Deze auto werd vorig jaar voor meer dan 100.000 dollar verkocht aan voormalig Spice Girl Geri Horner.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/