Volledig scherm
© Autoevolution.com

De nieuwe Porsche 911 Speedster wordt een kapsel verwoestend monster

Spionagebeelden van de nieuwe Porsche 911 Speedster tonen aan dat de nieuwste generatie vermoedelijk niet gebaseerd is op de 911 GTS, maar op de GT3. Volgens hardnekkige geruchten krijgt deze zelfs de 520 pk sterke motor van de GT3 RS.

Op de spionagefoto's zien we wat vermoedelijk de vierde generatie 911 Speedster is. Het model krijgt weer de beschikking over een bredere koets en een lagere voorruit dan de 911 Cabriolet. Achter de voorstoelen zien we straks wederom twee 'domes' als afdekking voor de bijzondere softtop. De Speedster is traditiegetrouw het laatste model in de 911-reeks, voordat de nieuwe 911-reeks met de interne codenaam 992 zijn opwachting maakt.

Volledig scherm
© Autoevolution.com

Handbak

De spionagefoto's tonen een auto die in de basis verdacht veel lijkt op de GT3, maar volgens Porsche-website www.vierenzestig.nl gaat zelfs de GT3 RS als basis dienen. Ook wordt gesproken over een handgeschakelde zesbak als optie. De dakconstructie wordt naar verluidt gebaseerd op die van de nieuwe Porsche Boxster Spyder.

Volledig scherm
© Autoevolution.com

GT3 RS motor

Porsche heeft de 911 Speedster vaker als uitzwaaimodel ingezet. De momenteel laatste Speedster werd in 2011 gepresenteerd. Die variant, gelimiteerd tot 356 stuks, kreeg van Porsche de krachtbron van de Carrera GTS mee. Deze Speedster krijgt volgens geruchten de 520 pk sterke GT3 RS motor. Daarmee wordt de Speedster een kapselverwoestend monster dat de concurrentie aan kan met de Huracán Performante Spyder.