De wondere wereld van de supercar: ‘Eens staat hij in de huiskamer’

videoDure, uiterst exclusieve automobielen zijn in trek. Job Smeltzer, beter bekend als dj La Fuente, rijdt in zo'n droombolide. Wat heet: hij bezit er drie. Vooral de jonge supercars - met weinig kilometers op de kilometerteller, alle comfort en met een mooie prijs - zijn volop in trek. ,,Wie een supercar aanschaft, heeft vaak ook al een jacht en een huis op Ibiza.” 

Brullend en zo rood als alleen bij een Ferrari het geval is. Job Smeltzer, beter bekend als DJ La Fuente, scheurt het parkeerterrein op. Achter de ramen van de kantoren verschijnen de koppie's van mannen die alleen maar kunnen  dromen van zo'n automobiel. Smeltzer parkeert zijn bolide en laat de motor nog maar eens keer lekker brullen met zichtbaar en hoorbaar effect. 

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.