Bentley Bacalar
Volledig scherm
Bentley Bacalar © Bentley

Deze auto kost 1,7 miljoen, maar een dak zit er niet bij

De peperdure Bentley Bacalar is gebaseerd op de Continental GT en heeft een 659 pk sterke W12 onder de motorkap. Een andere kap is er niet, want de auto heeft geen dak of andere bescherming tegen slecht weer.

De Bentley Bacalar werd vandaag virtueel gepresenteerd, omdat de autoshow van Genève niet doorging vanwege het coronavirus. Het model is losjes gebaseerd op de Bentley EXP 100GT, een conceptcar waarmee Bentley vorig jaar uitpakte in Genève. De Bacalar is ontwikkeld in samenwerking met het luxueuze Britse tuningbedrijf Mulliner.

Bentley Bacalar
Volledig scherm
Bentley Bacalar © Bentley

Dat de Britten hun taak serieus namen, blijkt wel uit het feit dat de globale lijnen van de Continental GT weliswaar nog zichtbaar zijn, maar dat de Bacalar eigenlijk alleen zijn deurklinken gemeen heeft met de GT. Naast de motor natuurlijk - een monsterlijke zes liter-W12, die 659 pk sterk is en een trekkracht van 900 Newtonmeter levert.

Wol en rivierhout

De auto kan grotendeels gepersonaliseerd worden. Bentley stelt allerlei mogelijkheden en materialen voor, zoals natuurlijke Britse wol en 5000 jaar oud rivierhout afkomstig van de oude Fenlands van East Anglia. De verkoopprijs zal minimaal 1,7 miljoen euro bedragen. Er worden slechts twaalf auto's gebouwd.

Bentley Bacalar
Volledig scherm
Bentley Bacalar © Bentley