De Opel Zafira is het vaakst betrokken bij een ongeval, zo blijkt uit een analyse van Britse cijfers
Volledig scherm
De Opel Zafira is het vaakst betrokken bij een ongeval, zo blijkt uit een analyse van Britse cijfers © Opel

Deze automerken zijn het vaakst betrokken bij een ongeval

In een Opel loop je het meeste risico om te crashen, zo ontdekte een Britse leasemaatschappij. De Opel Zafira is in Engeland de gevaarlijkste auto met 511 ongevallen per 10.000 auto’s.

5 reacties

 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Dolly J. de Groot Ligt dit aan het merk en type van de auto's of ligt dit aan de bestuurders? Speelde drank, drugs er soms ook een oorzaak in mee? Of de gereden snelheid? Zolang dit onbekend blijft zeggen die Britse resultaten totaal niets. Liefs Dolly
 • Participatie Betondorp

  1 maand geleden
  Hoeveel Opels rijden er in verhouding tot de zgn minder gevaarlijke merken. Slechte vergelijking dus.
 • Janus de Koning

  1 maand geleden
  Zijn deze auto's de veroorzakers van ongelukken of zijn ze slachtoffer en hoe kwamen de inzittende eruit. Betrokken is een breed begrip.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Ligt het aan de auto's of is het de bestuurders die niet opletten en mogelijk asociaal rijgedrag profileerd boven veiligheid. Rij ook nu Opel en andere merken maar sindsdien rijbewijs in 1969 gehaald nooit brokken gemaakt. Dus het ligt waarschijnlijk toch aan de bestuurder of-ster. Appen, bellen achter het stuur dat gebeurt tot op heden nog steeds . Pak kans heel klein.
 • Molenaar

  1 maand geleden
  Dat is vreemd zeg. Reed in een Opel Astra en rij nu in een Ford Focus. Heb nog nooit een ongeluk gehad, da's mazzel hebben haha