Volledig scherm
De Hanlong Canticie. © Hanlong

Deze Chinese 'Range Rover’ is 90 procent goedkoper dan een echte

Het Chinese merk Hanlong brengt een kopie van de Range Rover Sport op de markt. De advocaten van het Britse merk staan in de startblokken om de verkoop van deze 18.000 euro kostende SUV tegen te houden.

Het Chinese merk Hanlong Auto, een autofabrikant uit de Chinese provincie Hubei, heeft een nieuwe SUV geïntroduceerd die als twee druppels water lijkt op de Range Rover Sport. De naam van het model is Canticie en de lancering op de Chinese automarkt staat gepland voor het vierde kwartaal. 

De advocaten van Jaguar Land Rover (JLR) dopen hun pennen nu al in azijn in de hoop een introductie op de markt te kunnen voorkomen. Eerder dit jaar won Land Rover in China een rechtszaak tegen autofabrikant Land Wind, dat met de X7 een bijna exacte kopie van de Evoque op de markt had gebracht.

Flink goedkoper

De Canticie wordt aangedreven door een 2.0 turbomotor met 197 pk, goed voor een topsnelheid van 185 km/u. De auto is voorzien van een achttraps automaat die uitsluitend de achterwielen aandrijft. De auto gaat naar verluidt 18.000 euro kosten. Dat is flink goedkoper dan de 150.000 euro die een echte Range Rover Sport in China kost.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto 

Volledig scherm
De Hanlong Canticie. © Hanlong
  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.