Volledig scherm
De Sion van Sono Motors is grotendeels bekleed met zonnecellen © Sono Motors

Deze elektrische auto hoef je niet op te laden

's Werelds eerste elektrische auto die je niet hoeft op te laden is volgend jaar al te koop. In het koetswerk van de auto zijn 330 zonnecellen geïntegreerd, waarmee hij zichzelf oplaadt en maximaal 30 kilometer kan rijden.

De hete zomer met een overvloed aan zon heeft de ontwikkeling  in een stroomversnelling gebracht. Hierdoor kon de Duitse fabrikant Sono Motors de auto - met de naam Sion - uitgebreid in de praktijk testen.

De zonnecellen, die de batterijen van stroom voorzien, zijn aangebracht in het dak, de motorkap en de flanken van de auto. Daarnaast kan de Sion ook met een stekker op het stroomnet worden opgeladen. Met een volle batterijlading komt hij 250 kilometer ver.

Inmiddels zijn er  6.500 auto's besteld. De prijs begint - in Duitsland - bij 20.000 euro. Het wordt ook mogelijk de auto zonder batterijenpakket te kopen. Dan kost hij 16.000 euro en kunnen de batterijen erbij gehuurd worden. 

De vijfdeurs Sion is 4,11 meter lang en heeft een 109 pk sterke elektromotor. Hij biedt vijf zitplaatsen en heeft een flinke kofferbak met 500 liter inhoud. Zijn topsnelheid is 140 km/u.

Het ontbreekt de inzittenden niet aan luxe. ,,We hebben stoelverwarming, airco en een uitgebreid infotainment-systeem, waar ook de smartphone aan te koppelen is. Het is een simpele en toch volwaardige auto'', zegt Laurin Hahn, mede-oprichter en directeur van het bedrijf. 

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

Volledig scherm
Sion © Sono Motors
Volledig scherm
Sion © Sono Motors
Volledig scherm
Sion © Sono Motors
Volledig scherm
Sion © Sono Motors