Volledig scherm
© Lazareth

Deze motorfiets kiest binnen een minuut het luchtruim

videoEen Frans bedrijf heeft een vliegende motorfiets onthuld. Deze week werd de eerste demovlucht getoond.

De Lazareth LMV 496 is het geesteskind van de Franse ontwerper Ludovic Lazareth en zijn team. Het prototype wordt liefkozend ‘La Moto Volante’ (de vliegende motorfiets) genoemd. Op de weg rijdt de LMV elektrisch, om op te stijgen maakt ‘ie gebruik van vier turbines die op kerosine lopen. Het prototype in de video is nog voorzien van een verbrandingsmotor.

De creatie is volgens het bedrijf de allereerste motorfiets ter wereld die kan worden omgevormd tot een quadcopter. Lazareth beweert dat de LMV 496 met een druk op de knop  in ongeveer 60 seconden kan worden getransformeerd van een rijdende motorfiets naar een vliegtuig.

De Moto Volante maakt gebruik van straalturbines in de naaf van elk van zijn vier wielen. Deze kantelen horizontaal om het voertuig de lucht in te krijgen. De Moto Volante staat in oktober op de elektronicahandelsbeurs Gitex in Dubai en is te koop vanaf 496.000 euro.  

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”