Volledig scherm
Dieselauto's dalen steeds meer in populariteit © Dreamstime

Dieselauto's steeds minder populair, ook tweedehands

Nederlanders kiezen ook bij de import van een auto uit het buitenland steeds minder vaak voor diesels. Vorig jaar daalde de import van auto's met een dieselmotor met maar liefst veertig procent.

In 2018 haalden 21.029 Nederlanders een buitenlandse diesel naar ons land, zo blijkt uit cijfers van VWE Automotive. Het gaat hierbij om een daling van 40 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent een flinke trendbreuk, want vorig jaar won diesel zelfs nog licht aan populariteit.

Eerder werd al bekend dat ook de verkoop van nieuwe dieselauto’s in de Europese Unie verder is gedaald. In het tweede kwartaal daalde de verkoop van dieselauto’s volgens de ACEA af met ruim 16 procent naar een marktaandeel in het tweede kwartaal van 31,3 procent. Dat was een jaar eerder nog 36,3 procent. 

  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.