Volledig scherm

Dieselverkoop nog verder onderuit

Ook in het tweede kwartaal van 2018 waren de verkoopcijfers van dieselauto's genadeloos slecht. Diesels verliezen steeds meer terrein aan benzinemotoren, maar ook aan alternatieve aandrijfvormen.

De val van de dieselmotor lijkt onstuitbaar, zo meldt website autowereld.be op basis van cijfers van de ACEA, de Europese vereniging van autofabrikanten. In het tweede kwartaal van 2018 (april tot juni) daalden de verkoopcijfers van nieuwe dieselwagens in de EU met nog eens 15,5 procent. Sinds begin dit jaar is diesel al 16,3 procent teruggevallen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017. In Nederland viel de val van de diesel nog mee met een daling van 9,8 procent.

Op de Europese markt heeft diesel nog een marktaandeel van 36,3 procent. Hybrides zijn goed voor 3,6 procent, gevolgd door elektrische auto’s (1,7 procent) en door de groep van CNG (aardgas), LPG en ethanol, die samen ook 1,7 procent marktaandeel komen. Het marktsegment voor volledig elektrische auto's, plug-in hybrides en waterstofauto's groeide met 43,8 procent tot 72.168 verkochte auto’s in het tweede kwartaal van 2018, zo schrijft de ACEA.

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.