Dit is de snelste elektrische auto ter wereld

Een Porsche Taycan? Een Tesla Model S? Nee, de snelste elektrische productiewagen ter wereld is een... Corvette C7?

Niet helemaal. Dit is de Genovation GXE. Natuurlijk is hij gebaseerd op de Corvette van de vorige generatie, maar in deze auto heeft de dikke V8 in het vooronder plaatsgemaakt voor een krachtige elektrische aandrijflijn.

Het model heeft vijf accu's en twee elektromotoren van 300 kW voor een gecombineerd vermogen van 800 pk en 949 Nm koppel. Ook beschikt de GXE over een transmissie met acht versnellingen, tamelijk ongewoon voor een elektrisch voertuig, maar ideaal om het model een duizelingwekkende topsnelheid te geven.

Wapens

Met deze wapens slaagde de Genovation er immers in om een topsnelheid te halen van 338,28 km/u op de 4,8 km lange landingsbaan van de NASA-basis op Cape Canaveral. Een prestatie waarbij de Porsche Taycan (260 km/u) en de Tesla Model S (249 km/u) ronduit verbleken.

Volledig scherm
De Genovation GXE is de snelste elektrische productie-auto ter wereld. © Genovation

Op papier is de Genovation GXE - waarvan 75 exemplaren gebouwd zullen worden - dus de snelste elektrische productiewagen ter wereld. Toch is er van een officieel record geen sprake. Daarvoor moet de poging immers in twee richtingen uitgevoerd worden – de gemiddelde snelheid is dan het officiële getal. En dat gebeurde hier niet. 

  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.