Volledig scherm
© VW

Dit is vanaf mei de snelste auto ooit op de Nürburgring

Volkswagen kan wel wat positieve publiciteit gebruiken en wil daarom met de elektrische ID.R. in mei volgend jaar het ronderecord verbreken op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland.

Volkswagen heeft uit simulaties afgeleid dat de I.D. R de 20,8 kilometer lange Nordschleife in zo'n vijf en een halve minuut zou moeten kunnen ronden. Een tijd die slechts tien tellen verwijderd is van de Porsche 919 Hybrid Evo. Dat is met een tijd van 5:19.55 op dit moment de snelste auto ooit in de Groene Hel. 

Volledig scherm
© VW

Volkswagen kennende laten ze deze plannen niet uitlekken als ze niet zeker weten dat het ook gaat lukken. Wel moet de I.D. R wellicht nog wat meer vermogen kweken, maar dat is vast geen probleem. Volkswagen wilde aan het eind van de zomer al eens de I.D. R loslaten op de Ring, maar kreeg toen geen toestemming. Nu aast het op een sessie in mei. Dan kan het meteen profiteren van het nieuwe asfalt dat op dit moment wordt aangebracht.

Volledig scherm
© VW

De I.D. R komt niet zomaar uit de lucht vallen. In maart van dit jaar reed de auto met coureur Romain Dumas aan het stuur in een recordtijd van  7:57.15 de beruchte berg Pikes Peak op. De elektrische I.D.R. is een mooi uithangbord voor de nieuwe generatie elektrische auto's waar Volkswagen momenteel aan werkt.

Volledig scherm
© VW