De verkeersboetes gaan ook volgend jaar omhoog
Volledig scherm
De verkeersboetes gaan ook volgend jaar omhoog © ANP

Dit zijn alle verkeersboetes van 2020

Zoals elk jaar gaan de bedragen voor de verkeersboetes ook in 2020 weer omhoog. De overheid spreekt van een inflatiecorrectie van maar liefst 2,7 procent. In de praktijk stijgen de bedragen voor snelheidsboetes met 1 tot 10 euro. We zetten alle boetebedragen op een rij.

In het overheidsdocument ‘Maatregelen verkeersveiligheid’ – dat in handen is van website AutoRAI.nl – maakt de Nederlandse overheid duidelijk wat je gaat betalen voor verkeersovertredingen en snelheidsboetes in 2020. Zoals gezegd stijgen de verkeersboetes in 2020 ten opzichte van 2019. De overheid spreekt over een inflatiecorrectie van 2,7 procent. Vorig jaar was dat nog 1,7 procent.

Door de inflatiecorrectie gaan de boetes voor overschrijding van de maximumsnelheid met ongeveer 1 tot 10 euro omhoog. Ook boetes die onder de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv) vallen worden duurder. Voor boetes die in 2019 nog 380 euro moesten kosten, betaal je in 2020 een bedrag van 390 euro. De administratiekosten blijven met 9 euro gelijk. 

Toont onderstaande tabel niet goed? Klik dan hier. Overtredingen van 30 km/u of meer te hard gaan standaard naar het Openbaar Ministerie, dat de strafmaat bepaalt.  

Toont de module niet goed? Klik dan hier