Volledig scherm

Dit zijn de meest bizarre verkeersboetes ter wereld

Van het verbod op het rijden met ontbloot bovenlijf tot het dragen van teenslippers en het scheuren door een plas om voetgangers nat te spatten: dit zijn de meest bizarre verkeersboetes ter wereld.

Wie in Groot-Brittannië voetgangers of fietsers nat maakt door als automobilist door een plas te rijden, riskeert een boete van 100 tot 5.000 pond, plus drie strafpunten op het rijbewijs. Ook is het in Engeland verboden om te rijden met een huisdier op schoot.

Hoge nood? Wie in Groot-Brittannië onderweg moet plassen, mag dit uitsluitend doen tegen de rechter achterband. Urineren op een andere plek dan je achterwiel wordt beschouwd als een strafbaar feit en kan een boete van £ 80 opleveren.

In Thailand is het rijden met ontbloot bovenlijf strikt verboden, evenals in Spanje. Ook op de fiets of tuk-tuk is dit streng verboden, hoe heet het ook is. 

In Spanje kun je ook beboet worden voor het rijden met teenslippers, voor het uit het raam steken van een arm of ander lichaamsdeel en voor het wassen van je auto op de openbare weg. Maar de meest vreemde regel is het verbod om iets te dragen dat je oren bedekt, of dat nou een hoed is of een koptelefoon. 

In Frankrijk moest iedereen tot voor kort een alcoholtester in de auto hebben. Inmiddels wordt dat alleen nog aanbevolen. Nog wel steeds verplicht: een ​​fluorescerend vest, een gevarendriehoek, vervangende lampen voor de koplamp en een eerste-hulp-set.

De politie van Moskou kan boetes uitdelen aan een automobilist wanneer een auto als ‘te vies’ wordt beschouwd. Het is daarbij helemaal aan de dienstdoende agent om te bepalen wat dat precies is. Ook in Nederland en Groot-Brittannië kun je een boete krijgen wanneer je kenteken onleesbaar is door het vuil.

In Zuid-Afrika zijn ze zuinig op dieren. Wanneer niet vertraagd wordt of gestopt voor overstekende dieren, loop je in Zuid-Afrika grote kans op een bekeuring. 

In Duitsland mag je op veel plekken zo hard rijden als je wilt, maar wanneer je strandt langs de snelweg zonder brandstof, staat je een hoge bekeuring te wachten en soms zelfs een rijverbod.

In Zwitserland is het verboden om op zondagochtend je auto te wassen. Dit omdat het volgens de Zwitserse wetgever teveel lawaai maakt.

In de Verenigde Staten is het verboden om te vloeken in de auto in de staat Maryland en in Kansas krijg je een boete van 500 dollar wanneer je betrapt wordt op het rijden met piepende banden. In Arkansas mag je niet toeteren op plekken waar 's avonds na 9 uur frisdrank en sandwiches worden verkocht. En in Oklahoma bestaat een wet die het verbiedt om 'seks te hebben’ met je auto. 

In Australië krijg je een boete van $ 476 voor het vergeten om je auto af te sluiten terwijl je in een tankstation wilt betalen voor brandstof. De staat straft ook bestuurders voor het flitsen met hun lichten naar tegenliggers om te waarschuwen voor een snelheidscamera of politievoertuig.

In Denemarken moeten automobilisten voordat ze wegrijden verplicht de onderkant van hun auto controleren ‘om te kijken of er geen kinderen onder liggen te slapen’.