Volledig scherm
Amsterdam is de duurste stad ter wereld om op straat te parkeren. © ANP

Dit zijn wereldwijd de vijf duurste steden om te parkeren

Amsterdam is de duurste stad ter wereld als je je auto ‘gewoon’ op straat wil parkeren. Dat komt doordat op straat parkeren hier duurder is dan in een parkeergarage. Utrecht staat op plek vijf. In absolute zin is New York het duurst.

Dat blijkt uit gegevens van de website Parkopedia, die onderzocht hoeveel het wereldwijd kost om twee uur te parkeren. Amerika en Australië zijn gemiddeld het duurst. Van de tien duurste steden bevinden zich er acht in de VS of Australië. Alleen Tokio en Londen vormen hierop een uitzondering. 

In absolute zin is New York de duurste stad om te parkeren. Sydney volgt op plek twee. Amsterdam is wereldwijd de duurste stad als het gaat om op straat parkeren. Dat komt doordat parkeren op straat in Amsterdam duurder is dan in een parkeergarage, terwijl dit in bijna alle andere steden precies andersom is. Utrecht staat ook in de top 5 en Rotterdam staat in deze lijst wereldwijd op plek 23.

Volledig scherm
In New York is het parkeertarief veruit het hoogst. © AP

De duurste steden om te parkeren (tarief voor twee uur)

1. New York $ 34,94

2. Sydney $ 27,37

3. Brisbane $ 20,55

4. Chicago $ 20,08

5. Melbourne $ 19,87

Volledig scherm
Amsterdam is koploper qua parkeren langs de straat. © Hollandse Hoogte / Joris van Gennip

De duurste steden om op straat te parkeren (tarief voor twee uur)

1. Amsterdam $ 14,61

2. Londen $ 11,51

3. Parijs $ 7,63

4. Edinburgh $ 7,30

5. Utrecht $ 7,72

 1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
  video

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.