Het gezin voer in een tot amfibievoertuig omgebouwde auto met een elektromotor op de ‘Zwarte Regen’, een riviertje in Beieren.
Volledig scherm
Het gezin voer in een tot amfibievoertuig omgebouwde auto met een elektromotor op de ‘Zwarte Regen’, een riviertje in Beieren. © Facebook Wasserwacht Viechtach

Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van water

Een Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret.

  1. Astrid wilde altijd al een cabrio, nu rijdt ze eindelijk met de kap open en de wind door haar haren: ‘Genieten’
    PREMIUM
    Mijn Allessie

    Astrid wilde altijd al een cabrio, nu rijdt ze eindelijk met de kap open en de wind door haar haren: ‘Genieten’

    De ouders van Astrid van Eekelen (57), wethouder in Leidschendam-Voorburg, hoefden in haar jonge jaren maar hun hielen te lichten of zij reed naar hun huis om haar auto in te ruilen voor hun cabrio. Ooit koop ik er ook één, nam ze zich voor. Die belofte aan zichzelf is een halfjaar geleden ingewilligd in de vorm van een Volvo C70 met open dak. Wij spraken haar voor de rubriek Mijn Allessie.