Zo'n duizend ID3's wachten op nieuwe software op deze geheime parkeerplaats
Volledig scherm
Zo'n duizend ID3's wachten op nieuwe software op deze geheime parkeerplaats © Nextmove

Duizend elektro-VW’s met softwareprobleem op geheime parkeerplaats

Volkswagen heeft problemen met zijn nieuwe elektrische ID.3 en die hebben nu eens niets te maken met de coronacrisis. De auto’s staan momenteel opgeslagen op een enorme parkeerplaats in Duitsland. 

Volkswagen erkent dat het problemen heeft met de software van de nieuwe ID.3, de eerste echte elektro-auto van het merk die het onder meer Tesla moeilijk moet gaan maken. Volgens VW zijn de problemen niet zo groot dat de auto’s deze zomer niet uitgeleverd kunnen worden. 

Feit is wel dat nu al zo’n duizend ID.3's buiten in de regen staan te wachten tot de softwareproblemen zijn opgelost. Dat meldt het Duitse opinieblad Focus, dat afgaat op een video van autoverhuurbedrijf Nextmove. Dit bedrijf, gespecialiseerd in elektrische auto’s, heeft een enorme parkeerplaats ontdekt in de buurt van de Duitse plaats Zwickau met een capaciteit van maximaal 9000 voertuigen. 

Duizenden nieuwe auto's staan nu in de regen.
Volledig scherm
Duizenden nieuwe auto's staan nu in de regen. © Elektro

Communiceren

De hardnekkige softwareproblemen zorgen er volgens het Duitse Manager Magazin voor dat onderdelen van de auto niet goed met elkaar communiceren. Volgens de Nederlandse VW-importeur Pon is er echter niets aan de hand en worden de auto’s gewoon op tijd afgeleverd. Die uitspraak deed hij echter vóór het uitbreken van de coronacrisis. Nu de fabrieken van VW zijn gesloten, lijkt de kans om de auto’s op tijd uit te leveren helemaal gering. 

De Volkswagen ID.3 komt in Nederland aanvankelijk op de markt als speciale first edition met een accucapaciteit van 58 kWh en een bereik van zo’n 420 kilometer. Alle voor Nederland bestemde exemplaren zijn inmiddels vergeven. De vanafprijs van deze versie is 38.000 euro. Later volgen versies met een groter of kleiner accupakket.