Een file bij Rotterdam
Volledig scherm
PREMIUM
Een file bij Rotterdam © ANP

‘Dure benzine houdt files weg, ondanks einde coronamaatregelen’

Het verdwijnen van coronamaatregelen doet de files voorlopig niet terugkeren. Het blijft uitzonderlijk rustig op de weg, zien Flitsmeister en de ANWB. Beide vermoeden dat de torenhoge brandstofprijzen een factor zijn.

32 reacties

 • Sina Hogeboom

  5 maanden geleden
  Haha 10 minuten zonder diesel rijden echt handig!Maar die tegemoetkoming daar praten ze toch alleen over of heb ik het mis nou moet het ook nog zien!
 • Andre Rijk

  5 maanden geleden
  Dat komt echt niet alleen door de hoge brandstofprijs hoor. De ene na de andere persoon zit in quarantaine door een positieve test
 • Petrus Dijkzeul

  5 maanden geleden
  Men praat alleen maar over autorijders die nu hoge benzine- en ook diesel prijzen moeten trotseren, maar zij die kunnen eventueel thuiswerken, maar wat zou men denken van de grote transport bedrijven die niet de keus hebben op thuiswerken, en die hun (grote) tank met diesel moeten blijven vullen, wat hen nu 1000 euro gaat kosten!
 • A Van Iersel

  5 maanden geleden
  Deze stelling klopt natuurlijk niet helemaal want mensen werken nog steeds van thuis uit. En inderdaad diesel 3n benzine zijn absurd duur. Den Haag heeft nooit genoeg...rekening rijden doen we al jaren. Waar de wegenbelasting in de brandstofprijs zit..doen we hier alles 3x...en dat laten we gewoon allemaal gebeuren en dan zijn er zelfs nog mensen die denken dat rekeningrijden een eerlijk instrument tegen files is. Buiten de randstad gaat dat niet op.
 • M Waarhold

  5 maanden geleden
  @N. Geradts, rond de 100 dollar en kijk eens naar de buurlanden, dan kan u zien waar bij ons de opbrengsten heen gaan en als u dat goedkeurt, rijdt u -of geen auto- of u zit op minimaal 2.5x modaal. @jelmer hoeve maak het inderdaad maar 4 euro en u zult zien dat u dan niet meer de enige in het OV bent en u ook 2x zoveel gaat betalen en wat u er niet voor moet doen om op uw werk te komen, door alleen al de accijnzen. Als u dat goedkeurt, heeft u een hele gladde rug.