Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

‘Een auto die rechts afslaat links passeren, mag dat?’

VRAAG & ANTWOORD,,Vaak zie ik bestuurders de linkerrijstrook oprijden om een auto voor hen, die rechts af wil slaan, te passeren. Feitelijk zijn ze dan aan het spookrijden. Ik vind het een gevaarlijke manoeuvre. Mag dat?”, vraagt lezer Christiane van der Vis. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. ‘Waarom meet een politieauto de snelheid anders dan een flitspaal?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom meet een politieau­to de snelheid anders dan een flitspaal?’

  ,,Als ik een roodlicht- of snelheidscamera passeer, meet die de op dat moment gereden rijsnelheid. Maar als je in tv-programma’s een politieauto een snelheidsovertreder ziet volgen, lijkt het anders te gaan. De agenten moeten blijkbaar eerst over een bepaalde afstand metingen doen om er vervolgens een soort gemiddelde uit te halen. Waarom wordt hier niet de hoogst gemeten snelheid als gereden snelheid genomen? Gebruiken ze misschien apparatuur van inferieure kwaliteit?”, vraagt lezer Frans van de Kerkhof.