Volledig scherm
De elektrische Lexus UX 300e aan de laadpaal © Lexus

Eerste elektrische Lexus kost € 49.990 en komt minder ver dan de concurrentie

Het allereerste volledig elektrische model van Lexus, de UX 300e, gaat € 49.990 kosten. Met opgeladen batterijen komt hij ruim 300 kilometer ver. Dat is een tegenvaller: de concurrentie haalt ruim 400 kilometer.

Na de zomer staat de elektrische Lexus bij de Nederlandse dealers. Hij krijgt een 150 kW/204 pk sterke elektromotor. Het lithium-ion accupakket ligt onder de vloer en heeft een capaciteit van 54,3 kWh. De prestaties vallen tegen ten opzichte van de concurrentie. Zo beschikken de sterkste versies van de Hyundai Kona Electric en Kia e-Niro over een pakket van 64 kWh, terwijl de eveneens elektrische Volvo XC40 P8 Recharge een capaciteit van 73 kilowattuur heeft. Zij hebben dan ook een actieradius van dik 400 kilometer.

Volledig scherm
© Lexus
Volledig scherm
De elektrische Lexus UX 300h. © Lexus
Volledig scherm
De bagageruimte van de nieuwe Lexus UX 300e. © Lexus
Volledig scherm
De UX 300e kan aan openbare snelladers en aan het gewone stopcontact geladen worden. © Lexus
  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”