Volledig scherm
De Opel Corsa-e gaat de concurrentie aan met de Renault Zoe en de Peugeot 208. © Opel

Elektrische Corsa gaat 35 mille kosten

Opel viert z’n 120-jarig bestaan en ‘trakteert’ de consument dit jaar op een elektrisch offensief. Die consument moet overigens wel gewoon betalen voor de noviteiten: de nieuwe Opel Corsa-e is te bestellen voor €34.999, zo werd vandaag in Katwijk bekend.

Die 35 mille geldt voor de zogenoemde ‘Launch Edition’ van de volledig elektrische Corsa, die leverbaar is vanaf maart 2020. Voor dat introductieaanbod krijgt de koper onder andere intelligente led-verlichting, multimedia met navigatie, lichtmetalen 17-inch wielen en zes jaar gratis onderhoud bij de Opel-dealer. De Corsa bestaat al 37 jaar, en is inmiddels toe aan de zesde generatie.

De compacte Corsa-e heeft een 100 kW (136 pk) elektromotor en een actieradius van 330 kilometer volgens de WLTP-norm. Die reikwijdte is overigens minder dan z’n concurrenten in het B-segment, de elektrische Renault Zoe (390 kilometer) en de e-variant van de Peugeot 208 (340 km).

SUV

Dat Opel serieus werk maakt van de elektrificatie van z’n wagenpark, blijkt ook uit de hybride variant van de Opel Grandland X, die gisteren in Katwijk werd gepresenteerd. Het topmodel uit de SUV-familie van Opel combineert een 1,6 liter turbobenzinemotor met twee elektromotoren, die een systeemvermogen van 221 kW (300 pk) opleveren.

De vierwielaangedreven Opel Grandland X Hybrid4 kan volgens de WLTP-normen tot 52 kilometer volledig elektrisch rijden. Dat lijkt misschien wat karig vergeleken met volledig elektrische auto’s, maar uit onderzoek blijkt dat 80 procent van alle dagelijkse ritten in Duitsland (en die situatie is vergelijkbaar met die van Nederland) niet langer dan 50 kilometer is.

Volledig scherm
De Opel Grandland X Hybrid4 kan 52 kilometer volledig elektrisch rijden. © Opel

Opvolger

Opel, dat de Ampera-e al langer in huis heeft, wil vóór 2021 nog drie volledig elektrische modellen presenteren: naast de nieuwe Corsa-e gaat het om de nieuwe, elektrische Vivaro en een elektrische variant van de opvolger van de Opel Mokka X.

In 2024 moet er van alle Opels een elektrische variant beschikbaar zijn, zo belooft de Duitse fabrikant die sinds twee jaar onder de vleugels van het Franse PSA-concern opereert. Onder de hoede van PSA heeft Opel, na een aantal moeilijke jaren, weer de weg omhoog gevonden.

 1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
  video

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.