Volledig scherm
© Airbus

Elektrische luchtbus gaat eind dit jaar de lucht in

Siemens en Airbus werken sinds twee jaar aan een elektrische bus die autonoom kan vliegen en op die manier de infrastructuur van overvolle steden kan ontlasten. Dit najaar is de eerste proefvlucht.

In 2050 woont 70 procent van de wereldbevolking in steden. Men krijgt te maken met overvolle straten, vervuilde lucht en een overbelaste infrastructuur. Siemens en Airbus willen een deel van die verkeersdrukte wegnemen met een vliegende elektrische bus, die autonoom kan opereren. Deze City Airbus kan verticaal starten en landen en vervoert snel, stil, goedkoop en vooral duurzaam maximaal vier personen naar hun bestemming.

Volledig scherm
© Airbus

Wolkenkrabberdak

De eerste vlucht van de City Airbus staat gepland voor het einde van 2018. De CityAirbus haalt zijn energie uit accu’s en vliegt met een snelheid van maximaal 120 km/u. Typische bestemmingen zijn luchthavens, treinstations of wolkenkrabberdaken. Het is de bedoeling om in eerste instantie met een piloot aan boord te vliegen, maar ook autonoom vliegen staat in de planning. In 2025 kunnen de eerste ‘luchtbussen’ operationeel zijn.