Volledig scherm
Elon Musk, de topman van Tesla, ging eerder deze maand zelf achter het stuur in België, waar hij de aankomst van de eerste Tesla's Model 3 wilde bijwonen. © BELGA

Elon Musk in de fout met ‘te vroeg verstuurde’ tweet

Elon Musk is opnieuw in verlegenheid gebracht door een bericht op Twitter. De topman van automaker Tesla zegt dat hij deze keer te snel was met het versturen van een bericht op het sociale medium. Daardoor stond een tijdlang een te rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto’s van het merk online.

In de eerste tweet, die pas na enkele uren werd geschrapt, schreef Musk dat Tesla dit jaar 500.000 auto’s zal afleveren, terwijl het bedrijf in eerdere presentaties voor beleggers nog van 400.000 exemplaren in 2019 sprak.

Uiteindelijk zag Musk zijn fout in en verwijderde hij het bericht. Naar eigen zeggen wilde hij schrijven dat het jaarlijkse productietempo van Tesla eind dit jaar op een half miljoen per jaar ligt. ,,Voor dit jaar gaan we nog altijd uit van circa 400.000 leveringen’’, lichtte hij toe in een nieuwe tweet.

De ceo van Twitter, Jack Dorsey, zei vorige week nog in een interview dat hij het geweldig vindt hoe Elon Musk Twitter gebruikt. Toen hem gevraagd werd wie hij als de meest opwindende en invloedrijke twitteraar ziet, aarzelde hij geen moment: ,,Elon Musk. Hij wil graag belangrijke problemen oplossen en deelt zijn gedachten met iedereen.’’

Vorig jaar veroorzaakte Musk nog veel ophef met een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.