Volledig scherm
© Tesla

Elon Musk noemt duiker Thaise grot 'pedo' na kritiek op onbruikbare duikboot

Tesla's CEO Elon Musk beschuldigt de Brit Vernon Unsworth, een van de duikers die deelnam aan de redding van de 12 jongens uit een overstroomd Thais grottencomplex, ervan pedofiel te zijn. Hij deed dit als reactie op de kritiek van de duiker op de bijdrage van Musk aan de reddingspoging.

Unsworth zei in een interview met CNN dat de op maat gemaakte onderzeeër die door Musk persoonlijk in de grotten werd afgeleverd, waardeloos was en dat het gewoon een PR-stunt was. ,,Hij kan zijn onderzeeër daar stoppen waar het pijn doet," zei Unsworth tijdens het interview. "Het ding had nooit kunnen werken. Hij heeft geen idee hoe zo'n grotgang eruitziet. De onderzeeër was veel te lang en niet buigbaar, dus die zou nooit om hoeken of obstakels kunnen komen en was na 50 meter al vastgelopen."

Musk reageerde meteen op de kritiek van Unsworth. De CEO van Tesla en SpaceX noemde hem 'die Britse expat die in Thailand woont (verdacht)' en zei dat hij hem nooit heeft gezien tijdens zijn verblijf in het grottencomplex. Musk zei dat hij zou bewijzen dat zijn onderzeeër echt werkt en dat zou bewijzen door het ding door het grottencomplex te sturen. Hij beëindigde zijn tweet met: "Sorry pedo man, je hebt er echt om gevraagd".

Volgens CNN is Vernon Unsworth de man die aanvankelijk duidelijk maakte waar hij dacht dat de jongens en hun coach in het grottensysteem zouden zijn. Het team werd gevonden op 200 meter afstand van dat punt. Unsworth bracht 17 dagen door in de grotten om de reddingsacties te helpen. Op de vraag of hij zou overwegen juridische actie te ondernemen tegen Elon Musk, zei Unsworth: "Ja, dit verhaal is nog niet klaar."