Een van de vele verzamelplekken van elektrische auto's op het Koreaanse Jeju, waar de BMW's zijn achtergelaten.
Volledig scherm
Een van de vele verzamelplekken van elektrische auto's op het Koreaanse Jeju, waar de BMW's zijn achtergelaten. © Youtube still

Er staan bijna 200 elektrische auto's weg te roesten op dit subtropische eiland

Nadat in 2020 een verhuurbedrijf failliet ging, werden 200 BMW i3's achtergelaten op verschillende plekken op het Koreaanse eiland Jeju. Twee jaar later staan ze er nog en de conditie van de elektrische auto’s holt achteruit, zo blijkt uit een video.

26 reacties

 • Hendrik Jansen

  5 maanden geleden
  Is niet best voor de levensduur van de accu als de auto,s zo lang staan zonder opgeladen worden.. Ik wacht wel tot waterstof beter beschikbaar is en dan een Mirai..
 • Ap Oost

  5 maanden geleden
  Misschien moet er een statiegeld regeling komen voor elektrische auto's. Per slot van rekening werkt dat ook voor verpakkingen en flessen. En ja dat kost geld, maar de auto industrie verdient toch genoeg aan de auto's, die kunnen dat wel ophoesten. :-)
 • G. de Groot

  5 maanden geleden
  EV's stoten ook allerlei stoffen uit. Alleen worden die stoffen elders uitgestoten (biomassa centrales, gas- en kolencentrales, etc.) Het is het verplaatsen van emissie. En dan hebben we het nog niet over het verbruik van kostbare grondstoffen. Gewoon hele lichte (aluminium) brandstofauto's rijden die 1:20/25 rijden. Overall de minste milieubelasting.
 • G.C.J. Roord

  5 maanden geleden
  Met deze auto met beperkte actieradius heeft u de perfecte auto voor op Texel
 • Ewoud van de Wetering

  5 maanden geleden
  Ik wacht wel tot ik waterstof kan tanken.