Verbrandingsmotoren zijn taboe in nieuwe auto's vanaf 2035.
Volledig scherm
Verbrandingsmotoren zijn taboe in nieuwe auto's vanaf 2035. © AD

EU: Verbod verkoop benzine- en dieselauto's vanaf 2035

De milieucommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarmee de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2035 wordt verboden. 

153 reacties

 • G. de Groot

  5 dagen geleden
  Alsof elektrische auto's milieuvriendelijk zijn....een Tesla van 3,5 ton verplaatsen kost stroom, opgewekt in kolen, aardgas of, het allerergst, biomassa centrales. Lekker hout opstoken, dat is pas echt milieuvriendelijk. Wordt eens wakker, elektrisch rijden op kolen, gas of biomassa centrales is puur het verplaatsen van emissie.
 • Max Jonkers

  1 week geleden
  Als de eu dan nog bestaat. Goed om met alternatieven bezig te zijn, maar zolang er geen verdien model achter het produceren van voertuigen staat gaat dit het niet worden. Tesla verdiend z’n geld met co2 rechten. De eu zet zichzelf zo wereldwijd economisch buiten spel. Globaal moet dit worden besloten en er zijn 1001 oplossingen. Zo is er een systeem om de bestaande scheepsmotoren 80-90 schoner te maken maar ook daar is Europees geen steun voor en dat geeft te denken.
 • hennie heuvelman

  1 week geleden
  Lekker met je electrische mb sprinter met een netto bereik van nog geen 400 km op karwei, onderweg even je klant bellen: ik ben wat later want we moeten onderweg even laden....... leuk als je op een site moet werken waar geen stroom is. Kun je naar huis bellen dat het wat later word omdat je je accu op moet laden met de generator waar je mee aan het werk moet. En de klant maar vragen: hebben jullie niet alles bij je?, jij: nee anders is ons bereik maar 80 km als we zwaar beladen zijn.....Koekoek
 • Rob Wijn

  1 week geleden
  Op de duur ben je als burger altijd de pineut! Elk tijdelijk voordeel wordt op termijn een blijvend http://nadeel.De Staat (en Europa) zal er altijd linksom of rechtsom voor zorgen dat we uiteindelijk toch meer gaan betalen. Eerst worden we gelokt met subsidies en belastingvoordeel en als we er eenmaal aan vast zitten krijgen we de rekening gepresenteerd.
 • Patron-j Moker

  1 week geleden
  Ze willen alles om gooien in 13 jaar, wat opgebouwd is in tientallen jaren, het gaat hun niet lukken daar ben ik van overtuigd, dit gaat veel langer duren of elektrische auto’s moeten echt drastisch goedkoper worden.