Drukte bij een tankstation nadat het kabinet per 1 april de accijnzen op benzine en diesel voor de rest van dit jaar heeft verlaagd.
Volledig scherm
Drukte bij een tankstation nadat het kabinet per 1 april de accijnzen op benzine en diesel voor de rest van dit jaar heeft verlaagd. © ANP

Euro95 bij sommige pompstations al op na topdrukte afgelopen weekend

Wie vanochtend benzine wil tanken bij een klein, onbemand pompstation kan zomaar pech hebben. Het was afgelopen weekend door de accijnsverlaging zó druk aan de pomp, dat de euro95/E10 op sommige plekken al op is. ,,Dit is nog nooit gebeurd”, zegt Ewout Klok van de Belangenvereniging Tankstation.

33 reacties

 • M Waarhold

  3 maanden geleden
  We worden compleet voor het lapje gehouden. Hoeveel belasting betaald Shell? Hoeveel gas hebben we nog voorhanden? Moet het zo duur zijn? Marktwerking? Er is nu ee stok achter de deur. Zonnebloemolie bijna op, terwijl de Chinezen genoeg frituurolie hebben. Een voorbeeld dat men dus gewoon met kul redenen worden bedrogen. Het gaat om de inkomsten niet om ons.
 • Peter Serný

  3 maanden geleden
  Ja het is echt spotgoedkoop....
 • Henk de Lange

  3 maanden geleden
  We doen alsof we een rijk land zijn, maar dit hamstergedrag maakt duidelijk dat velen het financieel maar nauwelijks kunnen bolwerken. We schrapen de euro's bij elkaar om maar toch te kunnen autorijden, een dure smartphone te kopen, merkkleding te dragen en lekker op het terras te kunnen zitten.
 • Ronny Saeys

  3 maanden geleden
  Wat een kinderlijk en egoïstisch gedrag, beneden alle peil...
 • E Bakker

  3 maanden geleden
  Wat een massa-hysterie om een paar Euro. Hebben deze mensen ook door wat ze per (winter)dag aan stroom/gas kwijt zijn? Dat kan zomaar enkele tientjes zijn, elke dag opnieuw. En die drankjes op het terras? We zullen moeten beseffen dat er echt veel slechtere tijden aankomen. Maar we dansen nog vol overgave op de vulkaan.