Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Europa doet diesel- en benzineauto's vanaf 2035 in de ban

CO2-vrijEuropa kapt met de benzine- en dieselmotor. Per 2035 komen die niet meer op de markt. Met een levensduur van vijftien jaar houdt dat in dat het Europese personenverkeer in 2050 zo goed als volledig CO2-vrij is.

26 reacties

 • Jan Borst

  2 maanden geleden
  leuk voor de buhne fossiele brandstof hard nodig en raakt ook de komend decennia niet op al dat achterlijk gedoe over elektrisch rijden veel te beperkt en wat als auto op is volgende milieu schandaal geboren en dient zich onoverkomelijk aan de accu s daar is nog geen oplossing voor zet nu heel snel in op WATERSTOF AUTO S VEEL BELANGRIJKER dan dat doordrammen van de elektrische auto die spontaan in de brand vliegen en wat alleen maar problemen voor de toekomst oplevert
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  Leuk al die negatieve reacties. Men snapt niet dat fossiele brandstof gewoon opraakt en ook nog eens vervuilend is. Nu is er gewoon een deadline gesteld voor de verkoop van nieuwe benzine/diesel auto's en in plaats van het positief te zien en de kans te grijpen om vooraan te lopen in de ontwikkeling van nieuwe technieken loopt men te klagen. Klagers drijven dit land naar de afgrond, niet de EU. Deze mensen zouden graag de kolen gestookte stoomlocomotief terug zien.
 • A. Volmer

  2 maanden geleden
  Niet Europa maar de EU wil de op brandstof rijdende auto in de ban doen leer nou eens een keer dat de EU en Europa twee verschillende dingen zijn!
 • Lydia Rekker

  2 maanden geleden
  Ach ja...zucht!...die altijd weerkerende CO2 leugen. 'Ze' hebben ooit een mooi scenario bedacht incl. de oplossing, nu nog ff het probleem creëren...en voilá....het geld stroomt en weliswaar uit uw portemonnee in dat van een aantal elite-rijken en het kringetje is rond! Het produceren van akku's gaat binnenkort steeds moeizamer, de grondstoffen worden schaarser en bovendien is er straks een groot overschot aan 2e hands e-auto's. Wie wil die nog als je niet weet hóe lang die akku nog mee gaat??
 • J.F.G.C Rutgers

  2 maanden geleden
  Ik kan ze overtuigen dat ik goedkoper op fossiele brandstof kan rijden dan hun elektrisch!! Ik begin de EU parlementariërs steeds meer uit te kotsen. Ze bedenken alleen maar dingen maar denken niet aan de gevolgen. Elektrische auto's zijn heel duur, en als ze straks stadsauto's willen maken op een accu moeten er meer r en d kosten gemaakt worden die de klant dan mag betalen. Oftewel elektrische auto's zullen over een aantal jaren nog steeds vrij duur zijn. De rest van die ideeën is al dwingen