Volledig scherm
De onlangs onthulde Ferrari Roma komt waarschijnlijk wel als plug-in hybride op de markt, maar op een volledig elektrische Ferrari moeten we nog jaren wachten © EPA

Ferrari komt pas na 2025 met elektrische auto

Ferrari verwacht pas na 2025 een volledig elektrisch model op de markt te brengen. Volgens de directeur van Ferrari is de accutechnologie nog niet ver genoeg ontwikkeld om al op korte termijn een elektrische auto uit te brengen.

Topman Louis Camilleri zegt tegen persbureau Reuters dat Ferrari wil wachten tot accutechnologie verder gevorderd is: ,,Er zijn nog steeds grote problemen met autonomie, als je kijkt naar de snelheid van laden. Uiteindelijk komen we met een elektrische auto, maar dat is pas na 2025, niet op korte termijn.”

Ferrari had eerder gezegd dat een elektrische auto nog niet op de huidige roadmap staat en die loopt tot 2022. Dat deed vermoeden dat het daarna zou kunnen gebeuren, maar het lijkt er nu dus op dat het automerk nog langer gaat wachten. Het merk sprak eerder over een elektrische supercar. Voor het zo ver is komen er wel al  plug-in hybrides op de markt. Mogelijk wordt de onlangs onthulde Ferrari Roma het eerste model met een stekker.