Ondanks het relatief goede weer, nam het aantal files in Nederland verder toe. Vooral het oosten en het zuiden waren vaker de dupe.
Volledig scherm
Ondanks het relatief goede weer, nam het aantal files in Nederland verder toe. Vooral het oosten en het zuiden waren vaker de dupe. © Venema Media

File rukt op naar zuiden en oosten in 2019: kijk hier waar

Het was in de eerste drie maanden van 2019 drukker op de weg dan in dezelfde periode een jaar eerder. Hoewel het echte winterweer uitbleef in januari, februari en maart, moesten automobilisten toch vaker achter aansluiten in de file. 

 1. Grote verkeersellende door stakingen blijft uit, politiebonden staken actie na schietpartij Utrecht
  Play
  Update

  Grote verkeersel­len­de door stakingen blijft uit, politiebon­den staken actie na schietpar­tij Utrecht

  De verwachte verkeerschaos door de landelijke pensioenstaking is vanochtend uitgebleven. Door de staking in het openbaar vervoer tussen 6.00 uur en 7.06 uur was het wel drukker dan normaal op de Nederlandse snelwegen, maar ontstond geen verkeersinfarct. Toen daarna de treinen en metro's weer gingen rijden, was er sprake van tjokvolle treinen. Ook de hulpdiensten staken, maar de politiebonden bliezen de langzaamaanactie op de snelwegen en het Malieveld aan het einde van de ochtend af in verband met de schietpartij in Utrecht.
 1. ‘Marco Kroon heeft trauma na verkrachting Afghanistan’
  Play

  ‘Marco Kroon heeft trauma na verkrach­ting Afghanis­tan’

 2. John (59) verloor zijn baan en kreeg kanker, maar dit bedrijf gaf hem een nieuwe start
  Play

  John (59) verloor zijn baan en kreeg kanker, maar dit bedrijf gaf hem een nieuwe start