AFP
Volledig scherm
© AFP

Frankrijk controleert toch streng op negatieve coronatesten bij grensovergang

De Franse politie controleert streng of toeristen beschikken over de nodige toegangsvoorwaarden om het land te betreden. Zelfs bij een doorreis moeten reizigers aan alle voorwaarden voldoen. Dat blijkt uit een reportage van het Vlaamse VTM Nieuws. Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-test, antigeentest of een vaccinatiebewijs. 

16 reacties

 • C Schenk

  5 maanden geleden
  Wat een geklaag van de mensen die geen controle hebben gehad. Het is bij sommige mensen ook nooit goed. Wees blij, scheelde je weer een kwartier tot half uur. Voor diegenen die wel controle hadden maar geen negatieve testbewijzen of vaccinatiebewijzen werd direct een boete van € 135 uitgeschreven.
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  Wat "streng" zijn ze toch in Frankrijk. Vloog van Schiphol naar Parijs, nooit om een test resultaat gevraagd, stapte in de metro naar Parijs, nergens om gevraagd. Pakte de TGV naar Lorient drie uur reizen, niemand vroeg om een vaccinatie bewijs of test. Zelfs vroeg de conducteur niet eens om mijn kaartje, wel zei hij elke keer 'bonjour' als hij langsliep. Dus het valt allemaal wel mee. Jan Link
 • H. Velleman

  5 maanden geleden
  De tandeloze tijger wil weer eens op die manier handhaven
 • Anton Wilhelm

  5 maanden geleden
  Bij meerdere grensoverschrijdingen geen mens waargenomen die controle zou uitoefenen. Was het maar waar. Dat zou aanzienlijk beter zijn.
 • CCM Elbers

  5 maanden geleden
  Ook wij zijn afgelopen weekend teruggekomen uit Frankrijk. Tijdens ons verblijf en tijdens onze reis nooit enige controle gehad. We zijn uiteraard wel met de nodige bewijzen op pad gegaan. Je doet dit tenslotte voor jezelf en anderen.